Hvordan unngå at ribbefettet fester seg

Vi hører det hvert år, at den ene juleuka har ikke noe å si, men hva du gjør ellers i året. Og selvom det er sant, kan jula bli et kjempesteg tilbake formmessig. I år har jeg tenkt til å unngå det, ved å gjøre noen små endringer. Jeg elsker jul, har alltid gjort det, men ribbefettet skal ikke få ødelegge den formen jeg har jobbet så sykt hardt for. Her får dere noen av mine tanker og ideer om hvordan man kan unngå en kjempefelle.

1. Spis en god frokost.

Kanskje verdens enkleste og mest brukte råd, men også et godt råd. Og det trenger absolutt ikke være kjedelig, så jeg skal få til et frokostinnlegg i løpet av de nærmeste dagene. Men uansett, spiser du en sunn, god og mettende frokost får du energien du trenger, samtidig som du unngår å fråtse og overspise senere fordi du ikke ble så god og mett av den ene lompa med sylte.

2. Ikke spis bare for å spise.

Her er det lett å gå på en smell. Noen setter et fat med kokosmakroner foran deg og familien, og du gafler i deg med største selvfølge selvom du egentlig ikke er så glad i kokosmakroner. Det er som å fikle med telefonen, man spiser for å ha noe å gjøre, og når man er engasjert i en samtale går det tilslutt på automatikk.

3. Prøv å få til litt trening mellom slagene.

Her er det viktig å understreke at jeg mener ikke at du på død og liv skal dra deg på treningssenteret selvom du egentlig vil være med familien din. Men å gå en liten tur med et familiemedlem, dra på ake/skitur eller ha snøballkrig i hagen er ikke bare gøy, det er passiv trening.

4. Du trenger ikke forsyne deg flere ganger

Du spiser runde en med ribbe og alt tilbehør, og egentlig er du mett. Men fatet går rundt en gang til, og det er veldig lett å slenge runde to ned på tallerkenen. Og helt unødvendig.

En typisk frokost for meg. Mange sunne ting jeg synes er godt, kombinert.

Håper disse rådene vil være til nytte for noen, jeg er veldig sikker på at hvis du klarer å følge dette, så blir ikke ribbefettet så vanskelig å kvitte seg med :)

Én kommentar

lisarorvik

19.12.2016 kl.11:27

Kjempe fine tips :)

Skriv en ny kommentar

Rebecca Johnsrud

Rebecca Johnsrud

21, Frogn

21 fra Drøbak. Privatist hos Sonans, jobber som skiftleder. Elsker å trene.

Kategorier

Arkiv

hits